Sztómaterápiás termékek

A sztóma (görög szó, jelentése: szájadék, nyílás) szó a testfelület valamely részén képzett mesterséges nyílást jelent. A mi esetünkben a vastagbél (kolosztóma), a vékonybél (ileosztóma) vagy a húgycső (urosztóma) valamely szakaszának a hasfalra történő kivezetését értjük. Ez biztosítja a vastag- vagy vékonybélben lévő salakanyagok (széklet) illetve a húgycsőben lévő vizelet szervezetből való eltávozását. A sztóma általában 30-40 mm átmérőjű kicsiny nyílás a bőrön, amely 5-6 mm-re a bőr szintje fölé emelkedik. Élénk rózsaszínű, mint minden nyálkahártya. A kivezetett bélben idegek nincsenek, így maga a kivezetés soha nem fájdalmas.  
A kolosztóma műtéti eljárással létrehozott nyílás a vastagbélen, mely lehetővé teszi a széklet ürítését, azáltal, hogy egy részét kivezetik a hasfalon kívülre. (A vastagbél latin neve: colon)
Az ileosztóma olyan, műtéti el járással létrehozott nyílás a vékonybélen, mely a széklet távozására szolgál. A vékonybél egy részét kivezetik a hasfalon kívülre. Ezt az újonnan létrehozott nyílást nevezzük sztómának. Mivel a sztómát a vékonybél egy részébôl alakítják ki, ezért nevezzük ileosztómának (a vékonybél latin neve: ileum).

Az urosztóma műtéti eljárással létrehozott nyílás a vékonybélen, amely a vizelet elvezetésére szolgál. Urosztóma kialakításának oka lehet a vizelettároló és/vagy -elvezető rendszer betegsége (akadályozott vizeletelvezetés, hólyag daganatos betegsége, idegrendszeri betegségek). Ez a húgyhólyagból történő végleges vizeletelvezetés leggyakrabban alkalmazott módszere, melynek során a vékonybél egy részét elkülönítik és ebbe vezetik bele a húgyvezetéket. A vékonybél ezen végződését a hasfalon kívülre vezetik, így hozva létre urosztómát.
A ConvaTec a különböző egyéni szükségleteknek megfelelően többféle sztómaterápiás terméket gyárt a sztómaviselők számára.

Egyrészes sztómaterápiás termékek Egyrészes sztómaterápiás termékek

Egyrészes sztómaterápiás termékek esetén az alaplap a zsák elválaszthatatlan része. Az egyrészes zsákokat azoknak a betegeknek fejlesztették ki, akik az egyrészes rendszereket jobban szeretik, valamint a naponkénti sztómakezelést részesítik előnyben.

Kétrészes sztómaterápiás termékek Kétrészes sztómaterápiás termékek

Kétrészes sztómaterápiás rendszer esetén az alaplap és a zsák különálló segédeszközök. A sztómaviselőnek viszont az alaplaphoz zsákot kell csatlakoztatnia, a két termék egymás kiegészítője. A kétrészes rendszerek alternatív megoldást jelentenek a naponta cserélendő egyrészes rendszerek mellett.

Kiegészítő termékek sztómaápoláshoz Kiegészítő termékek sztómaápoláshoz

A Replant-Cardo Kft. a ConvaTec sztómaterápiás termékek magyarországi kizárólagos forgalmazója piacvezetőként a szívén viseli, hogy a sztómával élők számára a szükséges segédeszközökön kívül számos egyéb, kiegészítő terméket is kínáljon számukra, ezáltal komfortosabbá, jobb minőségűvé téve mindennapjaikat.

Sztóma körüli sérvhálók Sztóma körüli sérvhálók

A parastomális sérv vagy sztóma körüli sérv a késői szövődmények közé tartozik. Az egyik leggyakoribb szövődmény, mely sztómaműtét kapcsán előjöhet. Általában 2 éven belül alakul ki, melynek valószínűsége közel 70 %. A sztóma körüli sérvhálót ennek megelőzésére és kezelésére fejlesztették ki.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
©2015 Replant 4 Care Kft., ReplantMed Kft. Minden jog fenntartva. - A Replant.hu weboldalon található írott-, képi-, és hanganyagok csak a Replant 4 Care Kft., ReplantMed Kft. engedélyével jeleníthetőek meg más médiákban! Minden közlés esetén meg kell jelölni forrásként a www.replant.hu internetes címet!
A weboldalt készítette és üzemelteti:OpenIT Számítástechnikai Tanácsadó Kft.
Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews